Historie; wie zijn wij

In den beginne... aten we (Monique van Onna en Frithjof de Zwart) een beetje biologisch: brood, melk, groente en granen, dat was het wel zo'n beetje. Met de groei van ons gezin werd de interesse in volwaardige voeding groter en langzaam werd het aandeel biologisch groter.

In de zomer van 2004 woonden we, met onze drie kinderen, twee maanden op een biologische boerderij in de Zwitserse Jura. We werkten mee op het land en in het huis tegen kost en inwoning terwijl de kinderen lekker speelden.

Van links naar rechts:

Monique, Rinke, Tonke, Floortje, Frithjof

foto: zomer 2008, Oostenrijk

 

De boerderij werd eens per maand bevoorraad door een biologische groothandel voor alle producten waarin niet zelf kon worden voorzien. Die rijkdom; een voorraadkast met de keuze van een kleine winkel, deed ons besluiten om na terugkeer in Nederland zelf contact met een groothandel te zoeken.

In dat najaar zijn we met enkele bevriende gezinnen uit Haarlem gestart om bij de biologische groothandel een gezamenlijke bestelling te plaatsen. Het gezamenlijke was nodig om aan een minimum afname te komen. Met ons bestelbusje haalden we e.e.a. op en verdeelden de vaste kosten onderling.

In de twee daaropvolgende jaren is het aantal deelnemers langzaam gegroeid naar een hoeveelheid waarbij het niet meer nodig was om zelf te rijden. In de winter van 2007/08 zijn we verder gegaan onder de naam Betaalbaar Biologisch en was de website in de lucht. Inmiddels wordt de bestelling tweewekelijks door de groothandel aan huis afgeleverd en bedienen we een kleine kring van ge´nteresseerden.

september 2014

we bestaan 10 jaar

lees het artikel in

het Haarlems Dagblad